Opvang gezocht voor:
Bij stichting Hond zoekt Huis komen de honden uit Spanje. Daar zijn ze gevonden: mishandeld, aan een boom gebonden, zwervend of verlaten en in het asiel beland. Als HzH willen we graag honden voorafgaand aan adoptie in opvang plaatsen.
In een aantal gevallen is het gelukkig mogelijk om de hond snel nadat hij in het asiel is beland bij particulieren onder te brengen. Dit lukt uiteraard niet altijd. Daarom willen wij als HzH dat in die gevallen graag bij een gezin in Nederland doen.

Op deze manier kunnen we zorgen voor een goede beschrijving van de hond, immers een beschrijving uit een asiel- of kennelsituatie is toch iets anders dan in een 'echt gezin'. Zo is de optimale match tussen hond en adoptant beter te realiseren. Bovendien kan direct met de (re)socialisatie van de hond worden begonnen.

Omdat we op deze manier willen werken, zijn wij continu op zoek naar enthousiaste opvanggezinnen die tijdelijk een hond uit Spanje op willen en kunnen vangen. Vanuit deze opvang zoeken wij dan definitieve huizen voor hen.

Omdat het voor deze dieren absoluut niet goed is opnieuw in een asiel te belanden, kiezen wij bewust voor opvang binnen een huiselijke/gezinssituatie. De honden die wij tijdelijk willen huisvesten selecteren wij met zorg om hen hier warmte, liefde, rust en een goede verzorging te bieden. De honden zijn gevaccineerd, gesteriliseerd of gecastreerd (mits oud genoeg) en gechipt.

Van een pleeggezin vragen wij, zoals al geschreven, ook een rol te spelen in het (re)socialiseren van onze honden. Wanneer u naast tijd, geduld, ruimte en liefde ook serieuze belangstelling heeft, horen wij graag van u.

Het opvangen van een van onze honden vindt plaats op vrijwillige basis. Dit betekent helaas dat de kosten voor voeding en verzorging voor uw rekening komen; dit zouden wij graag anders doen, maar voor een organisatie is dit financieel helaas niet haalbaar. Wij ontvangen geen enkele vorm van subsidie en zijn volledig aangewezen op giften/donaties.

Indien er sprake is van medische kosten, zullen deze in overleg met ons worden gemaakt.
Wat wij wel kunnen bieden is een ontzettend gedreven en gezellig team, samenwerking en voldoening, zeker als u de eerste foto's van de hond in zijn nieuwe mand bekijkt!

Harley
Opvang gezocht
Voor Harley een mooie Duitse Herder reu van ruim 1 jaar oud. (Geb. 01/12/2019) Zoeken we een tijdelijke opvang of ervaren adoptant die in een prikkelarme omgeving woont. Hij komt van een nare plek en heeft nog wat begeleiding nodig bij het ontdekken van de grote wereld buiten. Naar mensen toe is hij erg onderdanig, krijgt graag aandacht maar hij is nog voorzichtig. Geen probleem met andere honden. Wat grotere kinderen met hondenervaring is ook geen probleem. We zoeken voor hem een plek waar hij vertrouwen kan opbouwen, honden/herder ervaring is wel een eis. Samen met een andere zelfverzekerde hond zou heel fijn zijn. Harley is sinds 29 mei in Nederland bij een opvang in Zoetermeer, helaas geeft de omgeving daar te veel prikkels, en zijn we dus op zoek naar een plek bij baasjes met ervaring en veel geduld die in een rustige omgeving wonen. Nu bij zijn opvang in huis voelt hij zich veilig maar naar buiten lukt niet of erg moeilijk.
Wilt u meer informatie mailt u dan naar Mona Koopman (onze adoptieconsulente)

Al onze honden zijn gesteriliseerd/gecastreerd (mits oud genoeg) Voor pups onder de 7 mnd. geldt een sterilisatie/castratieplicht.


naar boven