Niet zomaar.....


Hoewel de nood soms erg hoog is, gaan wij bij adopties nooit over één nacht ijs. Voorafgaand aan een adoptie vind eerst een inventarisatie plaats van uw situatie: gezinssamenstelling, huisvesting, ervaring met honden, werk, aanwezigheid van andere huisdieren etc. Niet meer terug .....

Onze honden worden alleen geplaatst in huiselijke omgeving, niet als waakhond, erf hond of hond die alleen in een kennel mag zitten. De honden komen uit Spanje vaak al uit shelters of van de straat en het is ons doel en streven om er gelukkige huishonden van te maken.

Ook halen wij alleen honden naar Nederland als hiervoor een adoptie- of opvanggezin beschikbaar is: onze honden komen hier dus niet in een asiel terecht! Wij plaatsen alleen honden in Nederland!

Kosten:
Voor onze honden vragen wij een tegemoetkoming in de kosten die wij als stichting maken:


€ 350,- is een vaste prijs (per hond), waarin o a de volgende zaken zijn inbegrepen:
- reis van Spanje naar Nederland
- chip en paspoort
- inentingen
- castratie/sterilisatie in spanje (mits de hond oud genoeg is)


Al onze honden zijn gesteriliseerd/gecastreerd (mits oud genoeg) Pups jonger dan 7 maanden worden altijd geplaatst met een aangepast contract waarin staat: dat de adoptant verplicht is de hond te laten castreren/steriliseren voor de hond 8 maanden oud is. Na sterilisatie/castratie, en het overleggen van de dierenarts rekening krijgt de adoptant 45,00 retour gestort als kleine bijdrage in de kosten.


Interesse in een van onze honden? Meer weten?Meer weten over de honden, onze werkwijze of iets anders met betrekking tot opvang of adoptie? mailt u dan naar Mona Koopman of Monique Kuijper mail:adopties@hondzoekthuis.org (onze adoptieconsulenten)